Bard je Google-ov eksperimentalni, razgovorni, AI servis za ćaskanje. Predviđeno je da funkcioniše slično kao ChatGPT, sa najvećom razlikom u tome što će Google-ova usluga povući svoje informacije sa veba. Kao i većina AI chat robota, Bard može da kodira, odgovara na matematičke probleme i pomaže u vašim potrebama pisanja.

Gugl je nedavno najavio veliko proširenje svog Bard chat bota na 180 tržišta, ali Kanada i Evropa nisu na listi podržanih tržišta. Prema Googleovom odgovoru na upit Android Authoriti-a, mogući razlog za ovaj propust je vezan za regulatorna pitanja.

Kompanija je saopštila da će Bard uskoro podržati 40 najpopularnijih jezika, ali nije finalizirala vremenski okvir za planove proširenja. Međutim, naglasili su da će proširenja uvoditi postepeno i odgovorno, i ostati koristan i angažovan partner regulatorima dok se kreću ka ovim novim tehnologijama.

U međuvremenu, kanadski zakonodavci su nedavno uveli Zakon o vještačkoj inteligenciji i podacima (AIDA), koji nalaže procjene, upravljanje rizikom, praćenje, anonimizaciju podataka, transparentnost i prakse vođenja evidencije oko sistema vještačke inteligencije. Ovaj zakon takođe uvodi kazne do 3% globalnog prihoda kompanije ili 10 miliona dolara.

Svijet vještačke inteligencije i tehnologije nastavlja da se širi, a Bard chatbot je samo jedan primjer inovacije koja se razvija brzim tempom. Međutim, ovaj najnoviji razvoj sugeriše da će kompanije morati da se suoče sa regulatornim problemima dok se kreću ka širenju svojih proizvoda i usluga.

Nakon nedavnih najava o širokoj dostupnosti Google-ovog Bard chatbot-a, sada se čini da postoji razlog zašto Kanada i Evropa nisu uključene na listu podržanih tržišta. Gugl je rekao da Bard trenutno podržava 40 jezika, ali da planira da se postepeno širi i bude „korisni i angažovani partner regulatorima“ kako bi se izbjegla regulatorna pitanja.

Međutim, ovo nije jedina stvar koja Barda izdvaja od drugih AI chatbotova. Dok Bard koristi jezički model za aplikacije za dijalog (LaMDA) za obuku i ton razgovora, sada takođe koristi Pathvais jezički model 2 (PaLM 2) da omogući naprednije funkcije kao što su kodiranje i multimodalno pretraživanje.

Ovo je zaista revolucionaran korak za tehnologiju chatbot-a, što znači da AI chat botovi kao što je Bard mogu da se koriste za širi spektar zadataka, uključujući čak i kodiranje i kreiranje slika. Sa ovim razvojem, Bard se može koristiti za sve vrste zadataka, od planiranja rođendanske zabave do odgovaranja na složena pitanja o bilo kojoj temi.

Iako je Bard u eksperimentalnoj fazi, vidi se da Gugl ozbiljno ulaže u tehnologiju chatbot-a. Ovo nije iznenađenje, jer su chatbotovi izuzetno korisni alati za poslovanje, s obzirom da mogu automatski da odgovore na upite korisnika i poboljšaju korisničko iskustvo. Sudeći po nedavnom razvoju tehnologije chatbot-a, očekujemo da će AI chatbotovi poput Barda postati češći u budućnosti.

Kako Google Bard chatbot sada probati?

Postoji način da se pristupi ovom korisnom alatu, a to je putem VPN usluge. VPN (Virtuelna privatna mreža) je tehnologija koja omogućava sigurnu i privatnu mrežnu vezu putem Interneta.

Mnoge VPN kompanije nude besplatne probne verzije svog softvera, što znači da možete besplatno isprobati tehnologiju u periodu od 30 dana.
Jednostavno preuzmite VPN softver sa jednog od navedena 2 linka (ispod ovog teksta), instalirajte ga na svoj uređaj i izaberite server iz zemlje koja podržava Google Bard, kao što su Sjedinjene Američke Države.

Nakon toga, idite na adresu https://bard.google.com/ i odmah možete da pristupite Google Bard chatbotu i koristite ga za sve, od planiranja zabave do rješavanja složenih problema.

Isprobajte VPN uslugu i iskoristite sve mogućnosti koje nudi Google Bard!

  1. Preuzmite NORD VPN 30 dana besplatno sa ove adrese: http://bit.ly/vpnNORD 
  2. Preuzmite PURE VPN za $1 na 7 dana da probate sa ove adrese: https://bit.ly/pureVNP 

Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended